Att vara eller inte vara

Ibland önskar jag verkligen att jag vore någon annan, samtidigt som jag absolut inte skulle vilja vara någon annan än den jag är. Jag är ju liksom skapad som jag är. Kanske duger jag ändå? Det kanske bara är så att jag inte ser det?
Äsch, jag tvivlar starkt...

/S

Grodyngel

God morgon på er!
(Eller det kanske man inte kan säga efter en natt utan sömn?)

Idag ska jag skriva ett reportage om vad man kan göra när det regnar. Visst är det passande? Varför kan det inte bara sluta regna? Jag blir så trött.

Nehe, dags att agera duktig.

/S

The sufferer and the witness

Lögner, lögner och åter lögner. Jag börjar verkligen tröttna nu!
Well, jag antar att det är hög tid att börja tänka på refrängen. Imorgon väntar jobb och en massa annat nödvändigt tjafs. Natti natti.

/S


Varför bryr vi oss?

Man sitter där på bussen och irriterar sig över den där blonda tjejen med alltför mycket smink kring ögonen och rouge som gör att man kan tro att hon extraknäcker som clown. Frågan är då varför man bryr sig. Påverkar det verkligen övriga om hon väljer att se ut så? Varför ska vi tjejer hålla på såhär mot varandra? Tänka elaka tankar, titta snett och snacka skit bakom ryggen på varandra. Skulle det inte bara vara enklara om var och en skötte sitt? Och varför inte säga det man tycker och tänker till personen det rör sig om istället för att prata om henne med någon annan? Om man har något att säga bör man ju självklart säga det till och inte om denna person. Men är det verkligen så självklart som det egentligen borde vara? Alla världens tjejer bara fortsätter ju.
Vad är felet?

Varför bryr vi oss överhuvudtaget? Handlar det om hat, avundsjuka eller vad handlar det egentligen om? Jag tror personligen att mycket grundar i en osäkerhet på sig själv som media till stor del ligger bakom. Man jämför sig med alla andra och ser bara hur fel man själv är. Och så försöker man att hitta fel hos andra, såsom "för mycket smink" eller "en alldeles för liten tröja". Allt går runt i en ond cirkel. Här sitter vi och hatar varandra för ingenting medan människor i tredje världen dör på grund av svält, fattigdom och krig. Borde vi i Västvärlden då inte öppna upp ögonen och inse att det finns viktigare saker att bry sig om det patetiska som vi har intalat oss är det viktigaste i världen? Universum går faktiskt inte under av att tjejen på andra sidan bussen väljer att sminka sig lite mer än vad du själv gör. Vakna upp och sluta bry dig om ingenting! Alla är precis lika mycket värda och har precis samma rätt till att vara och se ut som de själva vill. Därför ber jag nu er som läser detta och känner er träffade att tänka om. Nästa gång du börjar tänka i dessa banor om någon annan, kanske du ska tänka till en extra gång och istället försöka leta efter det positiva hos den där tjejen!? För om du tänker något positivt om henne, kanske det är så att hon gör detsamma om dig. Och visst blir livet mycket roligare av positiva tankar, i motsats till detta hat och onödiga irritation!?

Det var det. Hoppas att ni inte tar illa upp!

/S


Spanien vann

Är vi glada eller?

God kväll i stugan

Missa inte min rykande färska presentation av mig själv.
Klicka här för att finna den. Enjoy!

/S

Vad tycker ni?

Nu behöver jag verkligen er hjälp!
Det är så att jag ska skriva ett reportage om stadens alla sommarcaféer, men för att lyckas måste jag ju först veta vad som verkligen är ett sommarcafé. Därför vänder jag mig nu till er, kära läsare.
Vilka faktorer, tycker ni, är de som främst representerar ett sommarcafé?

Bussar är verkligen STORA

Jag har länge funderat över hur bussar klarar av att svänga. Jag menar; de är ju så stora. Visst, en del har ju i och för sig så kallade dragspel, men borde det inte vara svårt ändå? Hur vet man som chaufför att den del som är efter dragspelet hänger med? Och för att inte tala om de bussar utan dragspel. Hur kan de svänga? Det borde ju vara totalt omöjligt! En fordon som är flera meter långt borde i praktiken inte klara av att svänga i kurvor, skarpa eller inte. Finns det möjligtvis någon vänlig själ där ute som skulle kunna förklara för mig hur detta fungerar?

/S

Superbad VS. Schindler's List

Under detta lov har jag fått något konstigt behov av att titta på en massa filmer. I vanliga fall tittar jag nog inte ens på så många filmer under en månad som jag har gjort under den senaste veckan. Ovanstående filmer är två av de filmer som jag har sett, och man kan lugnt säga att de är varandras motsatser. Den ena är oseriös, rolig, färgad, relativt meningslös och helt utflippad, medan den andra är hemsk, jobbig, tung, lång, tänkvärd och svartvit. Jag säger då det. En ordentlig jämförelse redan nämnda filmer emellan, skulle nog gå på väldigt många datorskrivna sidor. Det kanske vore ett häftigt projektarbete att ta sig an under nästa år? Eller också kanske det skulle kunna vara ett piffigt litet extraarbete i C-kursen som ger ett garanterat MVG innan vi ens har börjat!? Låter inte det bra? Det är i alla fall bättre än sex med läraren...

På lördag åker vi till Kollevik för trettiofjärde året i rad. Då väntar bad, spel, gemenskap, Östersjöfestivalen och mycket mer. De två veckorna är obeskrivligt underbara, trots att jag är väldigt negativ i år. Hur som helst kommer min semester att resultera i att det blir total inläggstorka under åtminstone fjorton dagar. Hoppas att ni överlever detta! ;)

Kommande vecka (med start imorgon - för er som har tappat räkningen nu när det är sommar) har en hel del att bjuda på. Det känns nästan som om det kommer att vara lite för mycket att göra. Här följer en del av det som jag har inbokat:
- Packning.
- Massa jobb (både tidning och social).
- Tvätt.
- Teoriplugg.
- Övningskörning.
- Bak.
- Shopping.
- Vänner.

Allt det och lite till ska jag alltså hinna med under fem dagar. Bläk!

/S


Jag kanske är döende?

God morgon!

Detta är kanske inte det trevligaste inlägg att börja dagen med, men det känns ändå viktigt för mig att få det sagt. Det är ju det här som upptar i stort sett alla mina tankar för tillfället.

Jag har haft en sådan fruktansvärd mensvärk i flera dagar nu, och ändå har jag inte mens. Hur konstigt är inte det? Jag tror nästan att döden bara väntar på att få hämta mig. Det känns i alla fall så efter alla dagar av smärta och illamående. Dessutom är jag väldigt ofta yr och har stickningar i hela kroppen. Kramp i benet får jag också med regelbundna mellanrum. Vad tror ni att detta kan vara? Snälla, hjälp mig! Jag har faktiskt en aning panik över mitt mående...

/S

Hurdles

Förlåt för min dåliga uppdatering, men jag har varken haft tid, ork eller lust till att engagera mig här. Igår gick ingenting som jag ville och verkligen allt var emot mig, vilket resulterade i att allting kändes meningslöst. Dessutom hade jag ett återbesök hos läkaren samt jobb att avklara. Därför blev det inget skrivet under gårdagen. Anledningen till att jag inte har skrivit något här tidigare idag, är främst att jag inte alls känner mig på topp. Men men, sådana dagar kan väl också behövas så att man blir bättre på att uppskatta livet och se hur bra man faktiskt har det. Eller vad säger ni?

Nyligen startade jag ett medlemskap på musicmanager. Det är faktiskt riktigt kul. Jag har bestämt mig för att vi, jag och mitt band, ska komma riktigt långt. Vi har till och med skrivit en låt tillsammans idag: "If I could be more like you". Visst låter det lovande!? Snart är vi nya Beatles!

I övrigt är resan till Göteborg inställd för tillfället. Jag tror att den blir av någon gång i augusti istället.

Nu ska jag göra annat än att sitta vid datorn och mögla. Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll! I helgen utlovas en hel del tankeverksamhet här i bloggen. Ciao så länge ♦

/S

Still alive

Ikväll är jag riktigt trött. Det är nästan så att jag inte orkar tänka. Tur att dagen snart är över.

Dagen har rullat på i ett och allting har fungerat som det skulle. Nu har jag bara tedrickning, dusch och planering kvar innan jag äntligen kan gå och lägga mig.

I helgen lovar jag att uppdatera bättre. Sweet dreams.

/S


Never bring it back

Jag är så sjukt trött på regn, blåst och åska att jag snart går sönder. Därför är jag nu extra glad över att det äntligen har klarnat upp. Det är faktiskt riktigt fint ute ikväll. Jag tror nästan att jag ska ta en promenad efter detta inlägg.

Nu är resan till Göteborg färdigplanerad, vilket känns riktigt bra. Jag längtar oerhört mycket till lördag.

Det är faktiskt relativt svårt att fokusera när kroppen mer än allt annat vill gå ut. Jag tror att jag struntar i att förlänga det här speciellt mycket mer. Men innan jag avslutar vill jag bara säga att min mamma är väldigt söt. Hon köpte nämligen med sig en liten present hem idag. Sådana överraskningar uppskattas verkligen.

Kameran ropar på mig nu. Vi ska till sjön och umgås lite innan det är dags att gå till sängs.

/S

Finally

Nu är jag både nyduschad och proppmätt. Härlig känsla må jag säga.

Om ett tag ska jag köra bil och sedan blir det mys med familjen.

Imorgon har jag först en läkartid, därefter ska jag plugga teori och avklara ännu en körlektion. Det är därför inte säkert att jag hinner skriva förrän på kvällen. Just as you know.

Dags att ta tag i verkligheten. Ha en trevlig kväll!

/S

Ingen ro och ingen vila

Jag kan verkligen inte koppla av för tillfället. Inte för att jag gör något överdrivet ansträngande, men jag kan ändå inte bara sitta på en och samma plats och ta det lugnt. Jag springer runt som en skållad iller mellan två datorer, Ice Age som jag och min sjuke broder tittar på och badrummet för att se om varmvattnet har återvänt. Dessutom försöker jag att planera vilka artiklar jag ska skriva i veckan. Äsch, nu går jag och tittar färdigt på filmen, så gör jag allt som måste göras lite senare.

PS. Vill ni veta en kul sak innan jag ännu en gång går mot TV:n? Jag kom nyss på att jag har glömt bort att äta idag. Konstig är vad jag är!

/S

Sex and the City

Är det någon som har sett "Sex and the City"-filmen? Är den värd att titta på?

Sense of happiness

Tydligen går det fortfarande inte att duscha. Varmvattnet är nämligen avstängt. Men men, nu ska ingenting mer få mig på dåligt humör denna dag. Jag ska ju snart äta jordgubbar tillsammans med min familj och planera resan till Göteborg. Dessutom har jag ju min sjöutsikt. Så egentligen borde jag inte klaga, trots att jag inte kan duscha och att det är kallt på grund av att en massa gubbar springer omkring och mixtrar med värmen.

Det var väl det jag ville säga för nu. Jag skriver senare när jag har något mer intressant att framföra.

/S

Stöldgods och mord i sinnet

För ungefär en halvtimme sedan tyckte de inte att det räckte med vattnet, utan de ville även ha min ström. Och nu har vi både ström och vatten. Visst är det fantastiskt!? Nu är all min ilska från innan som bortblåst.

Förresten kom jag på en sak från igår som jag har glömt att berätta för er. På kvällen när jag gick en promenad såg jag en massa skumma saker. Det låg möbler överallt. Säng, soffa, datorer, skåp och mycket mer. Det kändes nästan som om jag var med i en skräckfilm. Jag smög runt där bland sakerna och försökte lista ut varifrån de kom. Ett namn fick jag i alla fall fram. Tror ni att det kan ha varit saker efter ett inbrott? Jag är faktiskt lite rädd för att det är så...

Det kändes också hela tiden som om jag var förföljd av dem som ligger bakom brottet. Fast det är väl klart att de inte gillar att någon typ smyger omkring och leker polis bland "deras" saker. Jag skyndade mig i alla fall hem för att berätta om min upptäckt för familjen och genast blev majoriteten eld och lågor. Jag, min pappa och Challe cyklade bort till platsen med alla sakerna för ännu en inspektion. Sedan var vi tvungna att gå hem på grund av att Challes cykel gick sönder.

Och inte nog med ovanstående. Igår hände det faktiskt ännu mer läskiga saker. När jag kom hem från sta'n fann jag ett paket från Lyssnarklubben adresserat till min mamma. Saken är bara den att det inte var hon som hade skickat efter det. Någon har alltså gjort min mamma medlem i Lyssnarklubben genom att skicka in ett papper med hennes namn och adress. Men detta är inte det läskigaste, utan det kommer nu. Det som var skickat till oss var skivor med inlästa mordberättelser. Hur läskigt känns inte det på en skala!? Någon vill alltså ta död på min mamma. Eller ja, det är i alla fall så min fantasifulla hjärna tolkar det.

Nu ska jag gå och ta den dusch som jag inte kunde ta innan. Later on.

/S

Hjärnan arbetar

Jag sitter här och funderar över hur jag ska layouta min blogg. Kanske slutar det med att jag tar designen till min senaste hemsida. Fast i och för sig känns det inte så kul att använda något gammalt. Grön, brunaktig eller vit ska den nog vara i alla fall. Har ni några tips på vad som är en tilltalande layout?

/S

Förbannad så att det kokar

Jag ber om ursäkt till alla er som läser detta, men jag är helt enkelt tvungen att avreagera mig lite. Den här dagen har verkligen inte fått en bra start. Allting började med att min fader klev in i mitt rum och glatt meddelade att jag idag skulle agera mattant till min broder. Ni förstår nog hur det kändes om jag säger att matlagning inte direkt är min starkaste sida. Jag är rent ut sagt sämst när det gäller att laga mat. Strax därefter somnade jag om, men blev givetvis väckt lika fort igen av att lillplutten kom in till mig och berättade att han hade kräkts. Sedan klev jag upp för att ta mig en dusch, men då fungerar självklart inte vattnet. Jag ger upp mina tankar på en varm och härlig dusch, och beger mig istället ner för att påbörja min broders måltid. När den väl är klar och han har kommit hem för att äta når allt bristningsgränsen. Han vill nämligen inte äta min mat, utan vill istället äta smörgåsar. Hur kul tror ni att det känns? Snacka om att jag blev förbannad. Och nu sitter jag här och klagar. Vattnet fungerar fortfarande inte, så nu luktar jag skumt om händerna också. Den där köttgrytan var tydligen inte att leka med. Usch! Jag vill verkligen tvätta av mig NU!

Slut på mitt klagande. Hoppas att ni har haft en bättre start på dagen! Jag uppdaterar senare när jag förhoppningsvis är på lite bättre humör.

/S

It is blowing and I am alert

Jag är egentligen inte alls speciellt pigg, men å andra sidan är jag inte ett dugg trött heller. Jag bara är. Klockan passerade midnatt för ett ganska bra tag sedan och jag borde gå och lägga mig. Fast först ska jag bara skriva klart detta inlägg.

Tidigare idag läste jag en insändare av min lärare i JP. Han skrev där en massa åsikter om vår skola och de diskussioner som på sistone har förts om den. Men det jag egentligen vill få sagt med detta är inte innehållet i insändaren, utan språket. Jag förstår verkligen inte hur man kan skriva så bra som han gör. Jag är sjukt avundsjuk på hans förmåga att kunna använda de där specifika orden på exakt rätt plats.

Midsommarhelgen var underbar. God mat, trevliga människor, kul lekar och sång tills vi tappade rösten. Trots väder, att det inte blev dans kring midsommarstång och att vi i år glömde att plocka sju sorters blommor var det väldigt härliga dagar. Sådana tillfällen ska man verkligen ta tillvara på.

Idag träffade jag förresten min kära vän Hanna för en sväng på sta'n. Det blev även lunch för 100 kronor. Gott, men dyrt. Sedan åkte jag hem och slöade i soffan. Det är precis som det ska vara när man har lov.

På lördag bär det av mot Göteborg. Det ska bli grymt kul. Jag är taggad till max redan nu.

Efter det här röriga inlägget känner jag att det är hög tid att lägga bloggandet åt sidan för idag. God natt och dröm sött.

/S

Tillägg

Förlåt alla läsare, men jag kom på fler saker som eventuellt skulle kunna klara upp bilden av mig efter förra inlägget. Jag glömde nämligen helt bort att skriva två av de viktigaste sakerna som verkligen kan berätta något om mig. Det första är att jag är chefredaktör för skoltidningen (som faktiskt har vunnit "lilla journalistpriset") och det andra är att jag arbetar inom socialen. Jag tycker verkligen om att iaktta och försöka hjälpa människor. Det är förmodligen det jag vill syssla med i framtiden. Eller egentligen har jag ingen aning om vad jag vill göra i framtiden. Nästa år lutar det i vilket fall som helst åt studier till antingen jurist, socionom eller journalist. Till Lund ska jag i alla fall! Om jag nu inte helt byter bana och istället tar ett friår med resande och jobb. Eller också kanske jag väljer att studera till något helt annat. Det får helt enkelt tiden utvisa. Nu ska jag inte tråka ut er mer med så pass intensivt prat om mig själv. Förresten hoppas jag att ni har ett visst överseende med det nu i början. Dessutom vågar jag nästan lova att nästa inlägg inte kommer att bli lika tråkigt. Tjohej!

/S

Miss journalist säger hej till världen

Jaha, då var det dags att försöka prestera det första inlägget i denna blogg. Det känns faktiskt riktigt svårt att komma igång. Jag vet ju inte vad som går hem hos er läsare.
Hur som helst kanske jag ska börja med ett hej!? En presentation av mig själv är väl kanske heller inte så fel. Mitt namn är Sara och jag är bosatt i ett väldigt vackert hus (bild kommer) med min familj + katt nere i Småland. För tillfället är jag 18 år, har körkortet på gång och dessutom jobbar jag på Jnytt, som är Jönköpings största tidning på Internet. Förutom skrivandet som jag verkligen brinner för, tycker jag om sång, dans, musik, shopping, inredning, kläder, att resa, att umgås med nära och kära, att skapa, etc. Det finns så mycket som jag finner stimulerande att det varken finns tid, plats eller intresse att dra upp allt här. Nu har jag i alla fall gett en kort bild av mig själv. Dock vet jag inte om den sa så speciellt mycket om vem jag är. Ni får helt enkelt fortsätta att läsa om ni vill veta mer och få bättre klarhet i vem jag egentligen är.

/S

RSS 2.0